Kuchyně
Krevety na koriandru >
Suroviny pro čtyři osoby:
- 0.75 kg větších nevyloupaných krevet
 - 5 stroužků česneku
 - Šťáva z půlky limety
 - Zakysaná smetana
 - Svazek čerstvého koriandru
 - Lžička soli
 - Lžička cukru
 - Máslo
 
Krevety zbavíme hlav a oloupeme, ponecháme pouze ocásky, které dodají pokrmu skvělou chuť.
Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, zakysanou smetanu a nasekaný koriandr. Mírně cca 2 minuty povaříme a přidáme vyloupané krevety. Vaříme na mírném ohni cca 10 minut, dokud krevety nezměknout (poznáme to podle toho, že krevety zrůžoví a mirně se stočí).
Podáváme s Basmati rýží.
« Zpět na stránku receptů