Kuchyně
Chicken tikka masala >
Suroviny pro čtyři osoby:
Na maso:
- 0.6 kg kuřecích řízků
 - 5 stroužků česneku
 - 70 gr čerstvého zázvoru/li>
 - Bílý jogurt
 - Koření: garam masala, chilli
 - Olivový olej
 
Na omáčku:
- 0.75 kg oloupaných rajčat
 - 2 střední cibule
 - 2 papriky
 - 4 stroužky česneku
 - 50 gr čerstvého zázvoru
 - Smetana
 - Koření: garam masala, chilli, sůl
 - Olej
 
Maso
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a připravíme si marinádu z rozmačkaného česneku, zázvoru, oleje, soli, masaly, chilli, jogurtu a řádně ji rozmícháme. Do marinády vložíme kostky masa a promícháme. Maso se správně griluje ve speciální peci tandooru (horkovzdušná trouba - 20-30 minut).
Omáčka
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná rajčata, přisypeme nakrájenou papriku a drcený zázvor. Okořeníme a necháme povařit. Kuřecí kostky vložíme do omáčky, přidáme utřený česnek a smetanu. Povaříme asi 30 minut.
Podáváme s Basmati rýží.
« Zpět na stránku receptů